Hvaba?? Var Gud konstant i Åbenbaringsteltet? Hvaba??

2 Mosebog 40,37: "Men hvis skyen ikke løftede sig, gjorde de det ikke".
Bagfra

Ja. Guds sky dækkede konstant Åbenbaringsteltet, og »Herrens herlighed fyldte boligen«, så Moses slet ikke kunne gå ind. Skyen lettede kun, når israelitterne skulle bryde lejren op.

2 Mosebog 40,34 Skyen dækkede Åbenbaringsteltet, og Herrens herlighed fyldte boligen.
2 Mosebog 40,35 Moses kunne ikke gå ind i Åbenbaringsteltet, fordi skyen havde lagt sig over det, og Herrens herlighed fyldte boligen.
2 Mosebog 40,36 På hele deres vandring fra sted til sted brød israelitterne op, når skyen løftede sig fra boligen.
2 Mosebog 40,37 Men hvis skyen ikke løftede sig, gjorde de det ikke; de brød ikke op, før den løftede sig.

Nej. Når Gud ønskede at tale med Moses ansigt til ansigt, som det ene menneske taler med det andet, måtte Moses gå ud til Åbenbaringsteltet. Kun da steg skysøjlen ned.

2 Mosebog 33,8 Og hver gang Moses gik ud til teltet, stillede hele folket sig i hver sin teltåbning og fulgte Moses med øjnene, til han var kommet ind i teltet.
2 Mosebog 33,9 Når Moses kom ind i teltet, steg skysøjlen ned og stod i indgangen til teltet, og Herren talte med Moses.
2 Mosebog 33,10 Når folket så skysøjlen stå i indgangen til teltet, rejste de sig alle sammen, og de kastede sig ned, hver i sin teltåbning.
2 Mosebog 33,10 Og Herren talte med Moses ansigt til ansigt, som det ene menneske taler med det andet. Derpå vendte Moses tilbage til lejren. Den unge mand Josva, Nuns søn, der var i hans tjeneste, veg ikke fra teltet.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 2 Mosebog, Firekildehypotesen