Hvaba?? Faraos tjeneres hårde hjerter Hvaba??

Farao i ørkenen
Pyramider

Vi har før kigget på, hvordan Gud gjorde Faraos hjerte hårdt.

Men det var ikke kun Farao, det gik ud over. Gud forhærdede også Faraos hoffolk — for at være helt sikker på at eskalere situationen, så det ville ende med en blodig konflikt:

2 Mosebog 10,1 Herren sagde til Moses: "Gå til Farao, for jeg har forhærdet ham og hans hoffolk, for at jeg kan udføre disse tegn blandt dem,

Ikke desto mindre er det hoffolkene, der overtaler Farao til at lade jøderne gå.

2 Mosebog 10,7 Faraos hoffolk sagde til ham: "Hvor længe skal denne mand være en snare for os? Lad mændene gå, så de kan dyrke Herren deres Gud. Kan du stadig ikke indse, at Egypten går til grunde?"

Hvorfor taler hoffolkene jødernes sag, hvis Gud har forhærdet deres hjerter?

Kristen bortforklaring #1

Man kan påpege, at jøderne fik lov til mindre, end de havde bedt om. Da Farao kalder Moses tilbage, får han og Aron lov til at gå ud i ørkenen og bede til Gud, men ikke til at tage alle 2.502.200 jøder med sig.

Men det er vel ikke hoffolkenes fejl? Gud har åbenbart været bedre til at hærde Faraos hjerte end hoffolkenes hjerter.

Kristen bortforklaring #2

Man kan hævde, at det at "forhærde" nogen betyder at gøre dem stærke og beslutsomme, så de træder i karakter. Det var derfor, hoffolkene turde tale så hårdt til Farao: »Kan du stadig ikke indse, at Egypten går til grunde?«

Men det forklarer ikke ret meget. Gud siger jo netop, at han har forhærdet dem for at sikre sig, at de ikke giver efter, men at der kommer en konflikt: »for at jeg kan udføre disse tegn blandt dem«".

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 2 Mosebog, Udvandringen fra Egypten