Hvaba?? Regner det også på den uretfærdige? Hvaba??

Storm P: "i reglen går den uretfærdige med den retfærdiges paraply".
Storm P opfattede åbenbart "regn" som noget negativt.
Storm paraply

I sin berømte Bjergprædiken (som skete på en slette) kan Jesus oplyse, at "den himmelske fader" lader det regne både på den retfærdige og på den uretfærdige.

Matthæus 5,45 for at I må være jeres himmelske faders børn; for han lader sin sol stå op over onde og gode og lader det regne over retfærdige og uretfærdige.

Men Jesus skulle nok lige have spurgt sin far først, for Gud har en lang række velsignelser overfor folk, der følger hans bud, og en endnu længere række af forbandelser overfor dem, der ikke følger dem:

5 Mosebog 28,1 Hvis du adlyder Herren din Gud og omhyggeligt følger alle hans befalinger, som jeg giver dig i dag, vil Herren din Gud ophøje dig over alle jordens folk.
5 Mosebog 28,2 Alle disse velsignelser skal komme over dig og nå dig, hvis du adlyder Herren din Gud:
[. . .][. . .]
5 Mosebog 28,12 Herren vil åbne sit gode forrådskammer, himlen, for dig og til rette tid give dit land den regn, det behøver, og velsigne al din gerning, så du kan låne ud til mange folk og ikke selv skal låne.
[. . .][. . .]
5 Mosebog 28,15 Men hvis du ikke adlyder Herren din Gud og omhyggeligt følger alle hans befalinger og love, som jeg giver dig i dag, så skal alle disse forbandelser komme over dig og nå dig:
[. . .][. . .]
5 Mosebog 28,24 Herren vil forvandle den regn, dit land behøver, til støv og aske; fra himlen skal den komme ned over dig, til du er tilintetgjort.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 5 Mosebog, Matthæus, GT kontra NT, Bjergprædikenen