Hvaba?? Kunne Gud beskytte Paulus? Hvaba??

jeg har fået pisk tre gange, er blevet stenet én gang […]
Stefanus

Da Paulus boede i Korinth, lovede Gud personligt Paulus, at »ingen skal lægge hånd på dig og gøre dig fortræd«:

Apostlenes Gerninger 18,9 Og Herren sagde til Paulus i et syn om natten: "Frygt ikke! Men tal, og ti ikke, for jeg er med dig,
Apostlenes Gerninger 18,10 og ingen skal lægge hånd på dig og gøre dig fortræd; for jeg har et talstærkt folk i denne by."

De beroligende ord står i kontrast til Paulus' egen beskrivelse. Han har været pisket, tævet, fængslet, stenet, skibbruden, konstant i fare, forsulten, forfrossen, bekymret og meget mere:

2 Korinther 11,23 Er de Kristi tjenere? Jeg taler rent afsindigt: Jeg overgår dem! Jeg har slidt og slæbt, tit været i fængsel, fået slag i massevis, jeg har været i livsfare mange gange.
2 Korinther 11,24 Af jøderne har jeg fem gange fået fyrre slag minus ét,
2 Korinther 11,25 jeg har fået pisk tre gange, er blevet stenet én gang, har lidt skibbrud tre gange, jeg har drevet rundt på det åbne hav et helt døgn.
2 Korinther 11,26 Ofte på rejser, i fare på floder, i fare blandt røvere, i fare fra mit eget folk, i fare fra hedninger, i fare i byer, i fare i ørkener, i fare på havet, i fare blandt falske brødre.
2 Korinther 11,27 Jeg har arbejdet og slidt, ofte haft søvnløse nætter, lidt sult og tørst, ofte fastet, døjet kulde og manglet klæder.
2 Korinther 11,28 Hertil kommer det, som dagligt trykker mig: bekymringen for alle menighederne.

Måske skulle Paulus have lyttet lidt nøjere til, hvad det var, Gud sagde i Apostlenes Gerninger 18,10: »for jeg har et talstærkt folk i denne by«.

Åbenbart duede Guds beskyttelse kun i Korinth.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Apostlenes Gerninger, 2 Korintherne, Paulus