Hvaba?? Sidder Jesus på Davids trone? Hvaba??

Jesus sidder på tronen
Traktat

Jesus var Davidssønnen, og ved Mariæ Bebudelse lovede den uvidende engel, at Jesus skulle sidde på Davids trone:

Lukas 1,32 Han skal blive stor og kaldes den Højestes søn, og Gud Herren skal give ham hans fader Davids trone;

Det er lidt usikkert, hvordan dette løfte skulle forstås. I virkelighedens verden var Davids evige kongerige faldet fra hinanden 554 år forinden.

Hvis det var meningen, at Jesus skulle genopbygge Davidsriget, så blev de store forventninger aldrig indfriet. Jesus blev aldrig jødernes Konge, og en generation senere ødelagde romerne Jerusalem, så templet stadig er i ruiner den dag i dag.

Så den sidste redning er at fortolke profetien symbolsk: Jesus sidder på Davids evige trone oppe i himlen (billedet til højre).

Dette er naturligvis noget ukristeligt ævl: Hvorfor skulle Davids trone være oppe i himlen? Hvornår har David regeret i Himlen?

Men der er et meget værre problem, netop fordi Jesus nedstammer fra hele rækken af Davids efterkommere. Der hviler nemlig en evig forbandelse over en af Jesus' forfædre, Jojakim.

Jeremias 36,30 "Derfor siger Herren om Judas konge Jojakim: Ingen af hans slægt skal sidde på Davids trone. Hans lig skal ligge slængt hen i dagens hede og nattens kulde.

Så sandt som at Gud lever, vil Jojakims efterfølgere (Jesus) aldrig sidde på Davids trone, Jojakim's lig skal ligge slængt hen i dagens hede og nattens kulde.

Den samme evige forbandelse hviler også over Jojakims søn, (Je)Konjas:

Jeremias 22,24 Så sandt jeg lever, siger Herren, skal Judas konge Konja, Jojakims søn, ikke længere være seglring på min højre hånd. Jeg river dig af min finger!
[.. .. ..] [. . .]
Jeremias 22,30 Dette siger Herren: Skriv denne mand op som barnløs, en mand hvis liv mislykkes; for "det skal ikke lykkes nogen af hans efterkommere at tage sæde på Davids trone og på ny herske over Juda.

Det vil sige, at så sandt Gud lever, kan Jesus ikke »tage sæde på Davids trone«. Jesus har ikke arvet Davids trone.

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Jeremias, Lukas, Stamtavler