Hvaba?? Hvad mener Paulus om ligestilling mellem kønnene? Hvaba??

1 Korinther 11,6: Ja, for hvis en kvinde ikke tildækker sit hoved, kan hun lige så godt lade sig klippe. Men da det nu regnes for en skam, når en kvindes hår er klippet, eller hendes hoved er raget, skal hun have hovedet tildækket.
Islamisering

Ifølge Paulus betød kønnet ingenting.

Ligesom træl/fri, jøde/græker var det jo alt sammen kun ydre, jordiske ting, nu hvor man havde "iklædt sig Kristus":

Galaterne 3,27 Alle I, der er døbt til Kristus, har jo iklædt jer Kristus.
Galaterne 3,28 Her kommer det ikke an på at være jøde eller græker, på at være træl eller fri, på at være mand og kvinde, for I er alle én i Kristus Jesus,

Men andre steder skelner Paulus alligevel mellem kønnene: »manden er kvindens hoved«, kvinder skal tildække hovedet (billedet til højre), kvinden er mandens afglans, kvinden kommer fra manden(s ribben), og kvinden er skabt for mandens skyld:

1 Korinther 11,3 Men jeg vil have, at I skal vide, at Kristus er hver mands hoved, manden er kvindens hoved, og Kristi hoved er Gud.
1 Korinther 11,4 Enhver mand, der beder eller taler profetisk med noget på hovedet, bringer skam over sit hoved.
1 Korinther 11,5 Men enhver kvinde, der beder eller taler profetisk med utildækket hoved, bringer skam over sit hoved; hun kunne lige så godt have raget håret af.
1 Korinther 11,6 Ja, for hvis en kvinde ikke tildækker sit hoved, kan hun lige så godt lade sig klippe. Men da det nu regnes for en skam, når en kvindes hår er klippet, eller hendes hoved er raget, skal hun have hovedet tildækket.
1 Korinther 11,7 Men en mand behøver ikke at have noget på hovedet, for han er Guds billede og afglans. Men kvinden er mandens afglans.
1 Korinther 11,8 For manden kom ikke fra kvinden, men kvinden fra manden,
1 Korinther 11,9 og manden blev ikke skabt for kvindens skyld, men kvinden for mandens skyld.

Desuden skal kvinder tie stille i forsamlingen.

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: 1 Korintherne, Galaterne, Paulus