Hvaba?? Må man føje noget til Bibelen? Hvaba??

5 Mosebog 13,1: Du må ikke føje noget til og heller ikke trække noget fra.
Pave

Nej, Guds lov — Moseloven — forbyder eksplicit, at man "føjer til" og "trækker fra" i hans befalinger:

5 Mosebog 4,2 I må ikke føje noget til det, jeg befaler jer, og heller ikke trække noget fra, men I skal holde Herren jeres Guds befalinger, som jeg giver jer.

5 Mosebog 13,1 Alt det, jeg befaler jer, skal I omhyggeligt gøre. Du må ikke føje noget til og heller ikke trække noget fra.

Det burde rent logisk betyde, at Bibelen ikke må indeholde andet end de fem Mosebøger, der er givet af Gud selv.

Alligevel har jøderne føjet "Skrifterne" og "Profeterne" — ialt 34 andre bøger — til deres Gamle Testamente, og midt i denne tilføjelse er der endnu et forbud mod at føje noget til Guds ord.

Ordsprogenes Bog 30,5 Ethvert ord fra Gud er lutret, han er skjold for dem, der søger tilflugt hos ham.
Ordsprogenes Bog 30,6 Føj intet til hans ord, for at han ikke skal irettesætte dig, så du står som løgner.

De kristne bryder alle disse forbud og føjer 27 bøger til Bibelen. Og denne tilføjelse, Det Nye Testamente, ender med endnu engang af forbyde tilføjelser:

Åbenbaringen 22,18 Jeg vidner for enhver, der hører profetordene i denne bog: Føjer nogen noget til dem, vil Gud tilføje ham de plager, der er skrevet om i denne bog,
Åbenbaringen 22,19 og trækker nogen noget fra ordene i denne profetiske bog, vil Gud fratage ham hans del i livets træ og i den hellige by, som der er skrevet om i denne bog.

Dette forbud har ovenikøbet været forfalsket i næsten 2.000 år: Livets bog eller Livets træ?

Kristen bortforklaring #1

Man kan påstå, at forbudet i Åbenbaringen mod at ændre i »denne profetiske bog« ikke hentyder til hele Bibelen, men kun til denne ene bog, Johannes' Åbenbaring.

Denne fortolkning er især populær blandt mormoner, fordi deres udgave af Bibelen, Mormons Bog, indeholder adskillige nyere bøger, som de andre kristne ikke vil vide af, f.eks. Nefis Første Bog og Jakobs Bog. Derfor må mormonerne jævnligt forsvare sig mod mainstream kristne, der med stor fornøjelse stikker Åbenbaringen 22,18-19 i næsen på dem.

Men selvmodsigelsen på denne side handler ikke om, hvorvidt Åbenbaringen 22,18-19 tillader flere tilføjelser. Selvmodsigelsen handler om, at forbudet i Åbenbaringen 22,18-19 selv er et brud på forbudene i Det Gamle Testamente.

Kristen bortforklaring #2

Man kan påstå, at forbudet mod at føje noget til Guds ord kun gælder for almindelige mennesker. De mennesker, der har tilføjet de 34 ekstra bøger i Det Gamle Testamente og de 27 bøger i Det Nye Testamente, har derimod været guddommeligt inspirerede.

Eftersom de har talt med Guds røst, har de ikke selv føjet noget til Guds ord.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 5 Mosebog, Ordsprogenes Bog, Åbenbaringen