Hvaba?? Afskåret fra Himmeriget Hvaba??

En illustration fra 1475-1480 viser, hvordan fire Kybele-præster kastrerer sig selv.
Selvkastration

Man kunne skrive tykke bøger, om Bibelens fascination af tissemænd.

F.eks. kan man(d) slet ikke gå i kirke, hvis der er skavanker i tissemanden.

5 Mosebog 23,2 Ingen, der har fået sine testikler knust eller sit lem skåret af, har adgang til Herrens forsamling.

Omvendt ville Jesus gerne have, at folk kastrerede sig selv "for Himmerigets skyld". Ligesom man gjorde i mange andre af den tids religioner (billedet til højre).

Matthæus 19,12 Thi der er gildinger, som er født således fra moders liv, og der er gildinger, som er gildede af mennesker; og der er gildinger, som har gildet sig selv for Himmerigets skyld. Den, som kan fatte det, han fatte det!"
(Oversættelsen fra 1948)

To bud, der begge er groteske, og som modsiger hinanden lodret. Hvis man følger Jesus' opfordring, får man ikke »adgang til Herrens forsamling«.

Kristen bortforklaring #1

Med hensyn til adgangsforbudet for folk uden testikler og lem vælger Kirken den sædvanlige løsning: Man ignorerer budet sammen med 99% af resten af Bibelen

Præsten står ikke foran kirkedøren og afkræver lægeattest fra de mandlig kirkegængere. Uanset, at Jesus sagde, Moseloven gjaldt til evig tid.

Kristen bortforklaring #2

Når det gælder opfordringen til selvkastration, vælger man den prøvede løsning, at "ordene betyder noget andet".

Umiddelbart er ordene i den græske tekst tydelige nok. Man behøver ikke det store kørekort i græsk filologi for at regne ud, at "eunuchos" betyder "eunuk" på dansk. Alligevel omfortolker de kristne ordet til at betyde "afholdenhed".

I Bibelen fra 1992 har man sågar fusket med oversættelsen og erstattet "eunuk" med "uegnet" og "dem":

Matthæus 19,12 Der er dem, der er uegnede til ægteskab fra moders liv, og der er dem, der er uegnede, fordi mennesker har gjort dem uegnede til det, og der er dem, der har gjort sig selv uegnede for Himmerigets skyld. Lad dem, der kan, rumme det!"
(Den autoriserede oversættelse fra 1992)

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: 5 Mosebog, Matthæus, GT kontra NT, Forfalskninger