Hvaba?? Måtte Adam og Eva spise af alle træer? Hvaba??

1 Mosebog 2,16-17: "Du må spise af alle træerne i haven. Men […]"
Belot 1508

Da Gud havde skabt manden og kvinden samtidigt, gav han dem lov til at spise af alle træer:

1 Mosebog 1,29 Gud sagde: "Nu giver jeg jer alle planter, der sætter frø, på hele jorden og alle træer, der bærer frugt med kerne. Dem skal I have til føde.
1 Mosebog 1,30 Til alle de vilde dyr og til alle himlens fugle, ja, til alt levende, der rører sig på jorden, giver jeg alle grønne planter som føde." Og det skete.

Sådan var det i de gode, gamle dage: Mennesker og dyr spiste grønne planter: vegetar-ørne, vegetar-kobraslanger, vegetar-tyrannosaurusser, vegetar-bændelorme, vegetar-vampyrflagermus osv. Det står selv i Bibelen.

Men i næste kapitel var der alligevel et enkelt træ, Gud havde glemt: »Du må spise af alle træerne i haven. Men […]«.

1 Mosebog 2,16 Men Gud Herren gav mennesket den befaling: "Du må spise af alle træerne i haven.
1 Mosebog 2,17 Men træet til kundskab om godt og ondt må du ikke spise af, for den dag du spiser af det, skal du dø!"

Faktisk ville Adam dø samme dag, han spiste af dette træ, og vi ved jo alle, hvordan det gik. Bagefter var der for resten et træ mere, som Gud også lige havde glemt, at han heller ikke ville have dem til at spise af:

1 Mosebog 3,22 Og Gud Herren sagde: "Nu er mennesket blevet som en af os og kan kende godt og ondt. Bare det nu ikke rækker hånden ud og også tager af livets træ og spiser og lever evigt!"

Efter historien med Noas Ark havde Gud åbenbart glemt alt om de to træer, for nu måtte mennesker spise alle dyr, ligesom han i sin tid »gav jer de grønne planter«.

1 Mosebog 9,3 Alt, hvad der rører sig og lever, skal I have til føde. Jeg giver jer det alt sammen, ligesom jeg gav jer de grønne planter.

Senere fandt Gud så ud af, at vi ikke må spise uomskårne træer med forhud:

3 Mosebog 19,23 Når I kommer ind i Landet og planter alskens Frugttræer, skal I lade deres Forhud, den første Frugt, urørt; i tre År skal de være eder uomskårne og må ikke spises;
(Bibeloversættelsen fra 1931)

Desværre er der ingen, der kan svare på, om Kundskabens Træ havde forhud, for i vore dage hænger kundskab ikke på træerne.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 1 Mosebog, 3 Mosebog