Hvaba?? Hvad mener Jesus om halal-kød? Hvaba??

Slagteren i Herlev
Halalslagter

Her i Danmark var vi en overgang så heldige, at vores fødevareminister havde en Ph.D. i teologi:

Esben Lunde Larsen (V) skulle onsdag svare på spørgsmål fra Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen om, hvorvidt ministeren finder det overensstemmende med grundloven, at kristne danskere er tvunget til at støtte en fremmed religion igennem halalcertificeringsafgifterne.

Den teologiuddannede fødevareminister greb muligheden for at give et teologisk svar på spørgsmålet.

"Det er så heldigt for kristne danskere, at ingen, siden Markusevangeliet kapitel 7, vers 14, har været underlagt spiseforbud. For som Jesus Han siger: I fatter ikke, at alt det, som kommer ind i et menneske udefra, ikke kan gøre det urent," sagde Esben Lunde og fortsatte:

"For det kommer ikke ind i hjertet, men ind i maven, og det kommer ud igen, og dermed erklærer han al slags mad for rent. Ergo kan vi kristne spise alt det, vi vil," sagde fødevareministeren. (Altinget, 12. maj 2016)

For det første har Esben Lunde Larsen åbenbart overset pointen i Jesus' udtalelelse: Hvis Jesus har "erklæret al slags mad for ren", så har han netop annulleret alt, hvad der hedder kosher- og halal-kød.

Men hvad værre er: Hvis vores teologiuddannede fødevareminister havde læst lidt videre i Bibelen, ville han have opdaget, at der er klare grænser for Jesus' tolerance, og den grænse går ved kød, der er slagtet i andre guders navn. I Bibelens sidste bog skælder Jesus ud på to af kirkerne, fordi de har spist »afgudsofferkød«:

Åbenbar. 2,14 Men lidt har jeg imod dig: Du har nogle, som holder fast ved Bileams lære, ham der lærte Balak at stille fælde for Israels børn, så de spiste afgudsofferkød og bedrev utugt.

Åbenbar. 2,20 Men jeg har det imod dig, at du finder dig i kvinden Jezabel, der påstår at være profetinde, og som med sin lære forfører mine tjenere til at bedrive utugt og spise afgudsofferkød.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Markus, Åbenbaringen