Hvaba?? Er Jesus Guds lam? Hvaba??

Guds lam, hvis blod frelser hele verden.
Guds lam

I Johannesevangeliet er Jesus Guds lam:

Johannes 1,29 Næste dag så han Jesus komme hen imod sig og sagde: "Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd.
[.. .. ..] [. . .]
Johannes 1,36 Han ser Jesus komme gående og siger: "Se, dér er Guds lam."

Derfor gør Johannesevangeliet det klart, at Jesus dør samtidigt med at påskelammet slagtes. I dette evangelium dør Jesus en dag tidligere og tre timer senere end i de andre evangelier.

I de tre andre evangelier, de synoptiske evangelier, er der ingen spor af en sådan teologi. Det eneste lam, der optræder, er det påskelam, som Jesus og disciplene guffer i sig ved Den Sidste Nadver.

Her vil en god kristen selvfølgelig skynde sig at hævde, at der ikke er nogen modsigelse: Markus, Matthæus og Lukas er garanteret enige i, at Jesus er et offerlam — de har bare "glemt" at skrive det. Men det er Jesus ikke enig i: I disse tre evangelier beordrer Jesus sine disciple til at drikke hans blod og spise hans kød. Jesus giver sine disciple et stykke brød, og siger: »dette er mit legeme«.

Matthæus 26,26 Mens de spiste, tog Jesus et brød, velsignede og brød det, gav sine disciple det og sagde: "Tag det og spis det; dette er mit legeme."

De tre synoptiske evangelier er enige om, at Jesus spiser lam ved den sidste nadver. Der er altså ikke noget, der rent praktisk forhindrer ham i at stikke disciplene en luns af påskelammet og sige "Jeg er et offerlam; dette er mit legeme". Hvis Jesus selv mener, han er et offerlam, hvorfor er det så et stykke brød, der bliver udnævnt til Jesus' legeme??

Hvis Jesus er et offerlam, hvorfor deler præsten så tørre vafler ud i kirken hver søndag i stedet for lammekoteletter?

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Matthæus, Johannes, De synoptiske evangelier