Hvaba?? Er man som kristen allerede genopstået? Hvaba??

Ankommer man i Himlen, med det samme man er døbt?
Velkommen til Himlen

Ifølge Paulus er det at blive døbt det samme som at være død ligesom Jesus og begravet sammen med Jesus. Til gengæld vil man også genopstå til dommedag ligesom Jesus blev genoprejst.

Romerne 6,4 Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden, for at også vi, sådan som Kristus blev oprejst fra de døde ved Faderens herlighed, skal leve et nyt liv.
Romerne 6,5 For er vi vokset sammen med ham ved en død, der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse, der ligner hans.
[.. .. ..] [. . .]
Romerne 6,8 Men er vi døde med Kristus, tror vi, at vi også skal leve med ham.

Men brevene til Efeserne og Kolossenserne har en hurtigere version: Vi behøver ikke at vente, for når man er døbt, så er man ikke bare død og begravet sammen med Jesus, man er også genopstået sammen med Jesus, og man er allerede sat i Himlen sammen med Jesus:

Efeserne 2,5 gjorde Gud os, der var døde i vore overtrædelser, levende med Kristus - af nåde er I frelst -
Efeserne 2,6 og han oprejste os sammen med ham og satte os med ham i himlen, i Kristus Jesus,

Kolossenser 2,12 da I blev begravet sammen med ham i dåben, og i den blev I også oprejst sammen med ham ved troen på Guds kraft, der oprejste ham fra de døde.
Kolossenser 2,13 Også jer, der var døde i jeres overtrædelser, uomskårne på kroppen, gjorde Gud levende sammen med ham, da han tilgav os vore overtrædelser.

Kolossenser 3,1 Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.

Det kan lyde som noget pjat for os normale mennesker, men for en milliard kristne, døbte mennesker, der går rundt her på jorden, er det afgørende:

  1. Er man død og begravet?
  2. Eller er man død, begravet, genopstanden og sidder oppe i Himlen ved Jesus?

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Romerne, 1 Korintherne, Efeserne, Kolossenserne, Paulus