Hvaba?? Kunne Kristus kun blive født i Betlehem? Hvaba??

Stjernen stiller sig først over Betlehem, efter at Herodes har spurgt ypperstepræsterne og de skriftkloge, hvor Kristus skulle fødes.
Disney stjerne

Da Kong Herodes hørte, at Kristus var født, vidste hans folk straks, hvor det måtte være sket: Messias kunne kun være født et eneste sted:

Matthæus 2,4 Og han sammenkaldte alle ypperstepræsterne og folkets skriftkloge og spurgte dem, hvor Kristus skulle fødes.
Matthæus 2,5 De svarede ham: "I Betlehem i Judæa. For således er der skrevet ved profeten:
Matthæus 2,6 Du, Betlehem i Judas land, du er på ingen måde den mindste blandt Judas fyrster. Fra dig skal der udgå en hersker, som skal vogte mit folk, Israel."

I Johannesevangeliet får vi en anden version: Ingen ved, hvor Kristus skal komme fra. Til gengæld vidste jøderne, hvor Jesus kom fra, og netop derfor måtte Jesus være en falsk Kristus:

Johannes 7,27 Men vi ved, hvor denne mand er fra. Når Kristus kommer, er der ingen, der ved, hvor han er fra."
Johannes 7,28 Da råbte Jesus, mens han stod og underviste på tempelpladsen: "Ja, I ved, hvem jeg er, og I ved, hvor jeg er fra. Og dog er jeg ikke kommet af mig selv, men han, som har sendt mig, er sanddru, og ham kender I ikke.

Kristne bortforklaringer

En standardbortforklaring er, at man kan se bort fra alt, hvad der ikke udtales af Moses eller Jesus. Hvem har nogensinde sagt, at de onde jøder var guddommeligt inspirerede? Måske løj jøderne, eller måske tog de fejl?

Men Jesus indrømmede netop, at de havde ret: Ja, I ved, hvem jeg er, og I ved, hvor jeg er fra.

Venstre Højre

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Matthæus, Johannes


Op til sektion om Selvmodsigelser