Hvaba?? Var Pontius Pilatus bange for jøderne? Hvaba??

INRI står for Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum
INRI

I Johannesevangeliet er der en god forklaring på, hvorfor Pilatus lader den uskyldige Jesus korsfæste: Han var bange for jøderne.

Johannes 19,8 Da Pilatus hørte de ord, blev han endnu mere bange,
[.. .. ..] [. . .]
Johannes 19,12 Efter dette ville Pilatus løslade Jesus, men jøderne råbte: "Løslader du ham, er du ikke kejserens ven. Enhver, som gør sig selv til konge, sætter sig op imod kejseren."
[.. .. ..] [. . .]
Johannes 19,14 Det var forberedelsesdagen til påsken, ved den sjette time. Pilatus sagde til jøderne: "Her er jeres konge!"
Johannes 19,15 Da råbte de: "Bort med ham, bort med ham, korsfæst ham!" Pilatus sagde til dem: "Skal jeg korsfæste jeres konge?" Ypperstepræsterne svarede: "Vi har ingen anden konge end kejseren."
Johannes 19,16 Da udleverede han Jesus til dem, for at han kunne blive korsfæstet.

Det lyder sådan set meget fornuftigt. Pilatus ville sikkert undgå en opstand, og især hvis den romerske kejser skulle høre, at en sådan opstand skyldtes, at Pilatus havde udnævnt en oprører til at være Jødernes Konge.

Men efter at han således har fået pacificeret de oprørske jøder og undgået en anklage for forræderi mod kejseren, begiver Pilatus sig ud til korset. Han har personligt lavet en indskrift, som kun kan tjene til at provokere jøderne og kejseren. Han har ovenikøbet skrevet den på tre sprog, så både jøderne og kejseren kan læse den på deres eget sprog.

Johannes 19,19 Pilatus havde lavet en indskrift og sat den på korset. Den lød: "Jesus fra Nazaret, jødernes konge."
Johannes 19,20 Den indskrift læste mange af jøderne, for stedet, hvor Jesus blev korsfæstet, lå nær ved byen, og den var skrevet på hebraisk, latin og græsk.
Johannes 19,21 Jødernes ypperstepræster sagde nu til Pilatus: "Skriv ikke: 'Jødernes konge', men: 'Han sagde: Jeg er jødernes konge'."
Johannes 19,22 Pilatus svarede: "Hvad jeg skrev, det skrev jeg."

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Johannes