Hvaba?? Jesus' andet tegn Hvaba??

Mange hundrede år senere fik Frans af Assisi også et tegn af Jesus.
St. Francis

I Johannesevangeliet gør Jesus masser af tegn. Det første tegn var, da han forvandlede vand til vin ved brylluppet i Kana:

Johannes 2,11 Dette gjorde Jesus i Kana i Galilæa som begyndelsen på sine tegn og åbenbarede sin herlighed, og hans disciple troede på ham.

Derefter tog han til Jerusalem, hvor han gjorde mange tegn:

Johannes 2,23 Mens han var i Jerusalem under påskefesten, kom mange til tro på hans navn ved at se de tegn, han gjorde.

Johannes 3,2 Han kom til Jesus om natten og sagde til ham: "Rabbi, vi ved, du er en lærer, der er kommet fra Gud; for ingen kan gøre de tegn, du gør, uden at Gud er med ham."

Efter denne perlerække af tegn rejser Jesus fra Jerusalem til Judæa og gennem sit hjemland Samaria og derefter til Galilæa, hvor hans dybt imponerede landsmænd har set, alt hvad han gjorde i Jerusalem:

Johannes 4,45 Da han nu kom til Galilæa, tog galilæerne godt imod ham, for de havde set alt det, han havde gjort i Jerusalem under festen; de havde jo selv været der ved festen.

Her i Galilæa helbreder han en ung mand. På dette tidspunkt er folket åbenbart begyndt at forvente en lind strøm af tegn: »Hvis I ikke får tegn og undere at se, tror I ikke«. Men underligt nok kalder forfatteren dette for hans andet tegn:

Johannes 4,48 Da sagde Jesus til ham: "Hvis I ikke får tegn og undere at se, tror I ikke."
[.. .. ..] [. . .]
Johannes 4,54 Dette sit andet tegn gjorde Jesus, efter at han var kommet fra Judæa til Galilæa.

Hvordan kan dette tegn være hans "andet tegn"?

Kristne bortforklaringer
Mange oversættelser fusker med sproget, så teksten med lidt god vilje kunne læses som om, at det var det andet tegn, Jesus gjorde efter at have returneret til Galilæa. Dette gælder f.eks. den forrige danske oversættelse:

Johannes 4,54 Dette var det andet Tegn, som Jesus gjorde, da han var kommen fra Judæa til Galilæa.
(Den forrige danske oversættelse)

Ideen med denne bortforklaring er åbenbart, at Jesus har udført præcis to tegn i Galilæa: Miraklet ved brylluppet i Kana og helbredelsen af den unge mand. Men selv den mest fuskede oversættelse kan ikke få det til at hænge sammen. Bryllupet i Kana skete jo længe inden, »han var kommet fra Judæa til Galilæa«.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Johannes, Forfalskninger