Hvaba?? Hvor mange dyr havde Noa med i arken? Hvaba??

Noas ark fyldt med rene og urene dyr
Noas ark

Gud beordrede Noa til at bygge en ark og samle ét (1) par af alle dyrearter:

1 Mosebog 6,19 Af alle levende væsener skal du bringe ét par ind i arken, for at de kan overleve sammen med dig; de skal være han og hun.
1 Mosebog 6,20 Af alle slags fugle, al slags kvæg og af alle slags krybdyr på jorden skal ét par gå ind til dig for at overleve.

Noa gik i gang med det store arbejde. Bibelen siger ikke, hvor lang tid det tog, men et godt bud er, at han har brugt 100 år: Fra han var 500 år og fik sine tre sønner (1 Mosebog 5,32), til han var 600 år, og syndfloden kom (1 Mosebog 7,6).

1 Mosebog 5,32: Da Noa var 500 år, fik han Sem, Kam og Jafet.
1 Mosebog 7,6: Noa var 600 år, da vandfloden kom over jorden.

Men efter at Noa har knoklet i 100 år på at bygge denne kæmpestore ark og samle dyr, foder og planter fra hele verden, giver Herren ham kontraordrer syv dage før afgang: Gå ind i arken og tag syv par af alle de rene dyr og syv par af himlens fugle med:

1 Mosebog 7,1 Herren sagde til Noa: "Gå ind i arken med hele din familie, for dig har jeg fundet retfærdig i denne slægt.
1 Mosebog 7,2 Af alle de rene dyr skal du tage syv par, han og hun, og af dem, der ikke er rene, skal du tage ét par, han og hun.
1 Mosebog 7,3 Også af himlens fugle skal du tage syv par, han og hun, for at de kan have efterkommere på jorden.
1 Mosebog 7,4 Om syv dage lader jeg det regne på jorden i fyrre dage og fyrre nætter, og jeg udsletter alle levende væsener, som jeg har skabt, fra jordens overflade."

Stakkels Noa! Syv dage til at udvide arken, skaffe mere foder og finde seks ekstra par af dyre- og fuglearter fra hele verden!

Kunne Gud ikke tage at bestemme sig?

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 1 Mosebog, Firekildehypotesen