Hvaba?? Paulus' mirakuløse helbredelser Hvaba??

Det er begrænset, hvor meget en bøn formår.
Bønnens kraft

Vi har før set på beskrivelsen af Paulus' magiske evner i Apostlenes Gerninger.

Han foretog flere mirakuløse helbredelser — ja, selv hans tørklæder og bælter kunne helbrede folk. Blandt andet kurerede han en mand, der havde været lammet fra fødslen:

Apost. G. 14,8 I Lystra sad der en mand, som ikke kunne bruge sine ben; han var lam fra moders liv og havde aldrig kunnet gå.
Apost. G. 14,9 Denne mand lyttede, når Paulus talte. Paulus så fast på ham, og da han så, at manden havde tro til at blive frelst,
Apost. G. 14,10 sagde han med høj røst: "Rejs dig og stå på dine ben!" Da sprang han op og kunne gå.

Men når man kigger i hans egne epistler, ser det knap så imponerende ud.

Paulus havde selv "en torn i kødet", som han ikke kunne komme af med. Han måtte nøjes med at være "stolt af sin magtesløshed":

2 Korinther 12,7 Og for at jeg ikke skulle blive hovmodig af de overmåde store åbenbaringer, blev der givet mig en torn i kødet, en engel fra Satan, som skulle slå mig, for at jeg ikke skulle blive hovmodig.
2 Korinther 12,8 Tre gange bad jeg Herren om, at den måtte blive taget fra mig,
2 Korinther 12,9 men han svarede: "Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed." Jeg vil altså helst være stolt af min magtesløshed, for at Kristi magt kan være over mig.

Epafroditus havde åbenbart været døden nær af en sygdom, han havde fået under missionsarbejdet for Kristus. Der står ikke noget om, at Paulus skulle have helbredt ham på magisk vis:

Filipperne 2,26 Han har nemlig længtes efter jer alle og været urolig, fordi I havde hørt, at han var syg.
Filipperne 2,27 Og syg har han været, døden nær; men Gud var barmhjertig mod ham, og ikke mod ham alene, men også mod mig, så at jeg ikke skulle have sorg på sorg.
[.. .. ..] [. . .]
Filipperne 2,30 For under arbejdet for Kristus satte han livet på spil og var nær ved at dø for at opfylde, hvad der endnu stod tilbage i jeres tjeneste for mig.

I de pastorale epistler giver han Timotheus lægelige råd: Drik lidt vin »fordi du så tit er syg«. Det var åbenbart ikke noget, Paulus var i stand til at helbrede:

1 Timotheus 5,23 Drik ikke længere bare vand, men tag lidt vin for din mave, og fordi du så tit er syg.

Han kunne heller ikke helbrede Trofimos, som han måtte efterlade syg:

2 Timotheus 4,20 Erastos er blevet i Korinth, Trofimos har jeg måttet efterlade syg i Milet.

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Apostlenes Gerninger, 2 Korintherne, Filipperne, 1 Timotheus, 2 Timotheus, Paulus