Hvaba?? Den ubesmittede renselse Hvaba??

Francesco Francia: Simeon lovpriser den spæde Jesus. Bemærk duerne i Josefs hånd.
Jesus i templet

Ifølge Moseloven var det en synd at få børn (heldigvis var det kun halvt så stor en synd at føde en dreng som en pige). Efter fødslen skulle kvinden renses for denne synd. Vi citerer lige Moseloven:

3 Mosebog 12,2 Sig til israelitterne: Når en kvinde er gravid og føder en dreng, er hun uren i syv dage; hun er uren lige så længe som under sin menstruation.
[.. .. ..][. . .]
3 Mosebog 12,6 Når hendes renselsesdage er forbi, såvel efter en søn som efter en datter, skal hun bringe et årgammelt lam som brændoffer og en dueunge eller turteldue som syndoffer; hun skal bringe dem til præsten ved indgangen til Åbenbaringsteltet.
[.. .. ..][. . .]
3 Mosebog 12,8 Men hvis hun ikke har råd til et lam, skal hun tage to turtelduer eller to dueunger, den ene til brændoffer og den anden til syndoffer. På den måde skaffer præsten hende soning; så er hun ren.

Disse regler måtte Maria rette sig efter, så Jesus' forældre tog Jesusbarnet med i templet efter 7 + 33 dage. Det er derfor, der er 40 dage fra jul til kyndelmisse. Som billedet til højre viser, havde Josef et par turtelduer med:

Lukas 2,22 Da deres renselsesdage i henhold til Moseloven var gået, tog de ham med op til Jerusalem for at bære ham frem for Herren.
Lukas 2,23 - som der står skrevet i Herrens lov: »Alt det første af mandkøn, der kommer ud af moderlivet, skal helliges Herren« -
Lukas 2,24 og for at bringe offer, sådan som det er foreskrevet i Herrens lov, et par turtelduer eller to dueunger.

Præstens reaktion nærmer sig helligbrøde: Hvorfor skal Maria renses efter en ubesmittet undfangelse? Hvordan kan det være en synd at føde Guds søn?

Men værst af alt: Der står »deres renselsesdage«. Hvorfor skal Jesus renses, når han er født uden synd?

Kristne bortforklaringer
Den letteste måde er at forfalske den hellige tekst. Derfor var Biblerne i gamle dage forfalskede, så der stod "hendes" i stedet for "deres":

Lukas 2,22 Og der hendes Renselsesdage efter Mose Lov vare fuldkommede, førte de ham op til Jerusalem, at fremstille ham for Herren,
(Bibel fra 1897)

Se evt. de 6.000 forfalskninger i Det Nye Testamente,

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: 3 Mosebog, Lukas, GT kontra NT, Textus Receptus, Forfalskninger