Hvaba?? Lukasevangeliet: Jesus' far og mor Hvaba??

Jesus' far og mor i herberget.
Maria og Josef

I Lukasevangeliet er Jesus Guds søn:

Lukas 1,35 Englen svarede hende: "Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig. Derfor skal det barn, der bliver født, også kaldes helligt, Guds søn.

Men denne påstand modsiges mange steder i samme evangelium. Bl.a. betyder det jo, at stamtavlerne er ligegyldige, hvis de handler om Jesus' papfar, Josef.

Da Jesus bliver fremvist i templet, kalder forfatteren Maria og Josef for "forældrene", og bagefter undrer "hans far og mor" sig:

Lukas 2,27 Tilskyndet af Ånden kom han til templet, og da forældrene kom ind med barnet Jesus for at gøre med ham, som det var sædvane efter loven,
[.. .. ..] [. . .]
Lukas 2,33 Hans far og mor undrede sig over det, der blev sagt om ham.

Som 12-årig tager "Jesu forældre" til Jerusalem. Så forsvinder Jesus fra sin "forældre", men "forældrene" finder ham igen, og Maria bebrejder ham, at "din far" har ledt efter ham:

Lukas 2,41 Hvert år tog Jesu forældre til Jerusalem til påskefesten.
[.. .. ..] [...]
Lukas 2,43 Da påskedagene var omme, og de skulle hjem, blev drengen Jesus i Jerusalem, uden at hans forældre vidste det.
[.. .. ..] [...]
Lukas 2,48 Da forældrene fik øje på ham, blev de slået af forundring, og hans mor sagde til ham: »Barn, hvorfor gjorde du sådan mod os? Din far og jeg har ledt efter dig og været ængstelige.«

Kristne bortforklaring #1

Man kunne sikkert bortforklare det med den sædvanlige dobbeltsnak, men de kristne har fundet det lettere at forfalske den hellige tekst. Sådan var to af versene forfalskede i de gamle Bibler Europa over:

Lukas 2,33 Og Joseph og hans Moder forundrede sig over de Ting, som bleve sagte om ham.
(Bibel fra 1897)

Lukas 2,43 Og der de havde tilendebragt de Dage, og de droge hjem igjen, blev Barnet Jesus i Jerusalem, og Joseph og hans Moder vidste det ikke.
(Bibel fra 1897)

Se evt. de 6.000 forfalskninger i Det Nye Testamente.

Kristne bortforklaring #2

Med hensyn til at stamtavlen er ligegyldig, hvis Jesus ikke er Josefs søn, påstås det ofte, at det ikke er Josefs stamtavle, men Marias. Denne undskyldning bruges mest til at bortforklare, at Jesus' to stamtavler modsiger hinanden på grotesk vis.

For detaljer om denne og andre bortforklaringer, se siden om Jesus' to stamtavler.

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: Lukas, Textus Receptus, Forfalskninger