Hvaba?? Hvem fortalte Peter, at Jesus var Kristus? Hvaba??

Peter erklærer, at Jesus er Kristus, og modtager Himlens nøgler som belønning.
Peter

I Matthæusevangeliet er Peter den første, der gennemskuer, at Jesus er Kristus. Jesus bliver dybt imponeret og giver Peter Himmerigets nøgler (billedet til højre), for det kan Peter kun have fået at vide af Gud himself:

Matthæus 16,16 Simon Peter svarede: "Du er Kristus, den levende Guds søn."
Matthæus 16,17 Og Jesus sagde til ham: "Salig er du, Simon, Jonas' søn, for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min fader i himlene.

Ifølge Johannesevangeliet har Simon Peter rent faktisk fået det at vide af "kød og blod", nemlig af sin egen bror, Andreas. Det sker allerede i starten af historien:

Johannes 1,41 Først møder han sin bror Simon og siger til ham: "Vi har mødt Messias" - det betyder Kristus.

Kristne bortforklaringer
En bortforklaring går ud på, at selvom Andreas havde sagt, at Jesus var Kristus, var det Helligånden, der havde fortalt Peter, at Jesus var »den levende Guds søn«.(1)

Men det var heller ingen hemmelighed, at Jesus var Guds søn. Det er en grundlæggende forskel på Johannes og de andre evangelier, at det tidlig og silde udbasuneres, hvor pragtfuld Jesus er. I dette evangelium er der ingen "Kristushemmelighed", for både Johannes Døberen og disciplen Nathanael har erklæret det fra starten:

Johannes 1,34 Jeg har set det, og jeg har aflagt det vidnesbyrd, at han er Guds søn."

Johannes 1,49 Nathanael udbrød: "Rabbi, du er Guds søn, du er Israels konge!"

Yderligere Selvmodsigelser


Fodnoter: (1)

Nej, disse bortforklaringer er ikke nogle, jeg selv opdigter. Argumentet er taget fra denne kristne side med bortforklaringer.

Mærker: Matthæus, Johannes