Hvaba?? Hvor mange guder er der? Hvaba??

Er kvinden skabt i Guds billede?
Skabelsen

Jødedommen og Kristendommen er såkaldt monoteistiske religioner. Der vil sige, at der kun er en eneste gud:

5 Mosebog 6,4 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én.

Men dette bliver modsagt talrige andre steder. F.eks. da Gud skaber både mand og kvinde i vort billede:

1 Mosebog 1,26 Gud sagde: "Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os! De skal herske over havets fisk, himlens fugle, kvæget, alle de vilde dyr og alle krybdyr, der kryber på jorden."
1 Mosebog 1,27 Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem.

Kristen bortforklaring #1

Den første bortforklaring er, at Gud benytter sig af et "kongeligt vi", det såkaldte pluralis majestatis. Altså på samme måde, som når Dronnning Margrethe skriver: »Vi Margrethe den Anden, af Guds Nåde«.

Men det er en meget dårlig parallel, for når Margrethe omtaler sig selv som "vi", så forventer hun også at blive tiltalt i flertal: "Deres kongelige majestæt". Derimod er enhver kristen dus med Gud. Det hedder som bekendt "Fader vor, du som er i himlene" og ikke "Vore fædre, I som er i himlene".

Desuden forklarer denne bortforklaring ikke, hvordan en Gud, der altid fremstilles som hankøn, kunne skabe kvinderne »i vort billede, så de ligner os«. Den forklarer heller ikke, hvorfor Gud snakker med sig selv. Ganske vist er han gammel, men denne historie foregår for længe siden.

Kristen bortforklaring #2

Til at bortforklare denne og utallige andre selvmodsigelser har de kristne opfundet et trehovedet uhyre kaldet treenigheden. Gud er en siamesisk trilling, der består af Faderen, Sønnen og Helligånden.

Derfor vil en kristen med et stort smil forklare, at ovenstående vers netop er et oplagt eksempel på, hvordan Gud Fader får sig en far-til-søn snak med Jesus og Helligånden.

Hertil må man sige for det første, at Bibelen intet siger om treenigheden, og det gælder især det Gamle Testamente. Der står absolut ingen steder, at Jahve har en søn ved navn Jesus / Josva, som han har tænkt sig at sende til verden 4.162 år senere.

Vi får stadig ikke nogen forklaring på, hvordan de kan skabe kvinderne »i vort billede, så de ligner os«. Hvem er det, der ligner en kvinde? Det er næppe Gud Fader, og næppe Jesus. Det er heller ikke Helligånden, der er kvinden i dette trekantsforhold, for som bekendt var det Helligånden, der gjorde Maria gravid.

Yderligere selvmodsigelser


Mærker: 1 Mosebog, 5 Mosebog