Hvaba?? Hvor gammel var Jesus? Hvaba??

Hvor gammel var Jesus?
Moden Jesus

Bibelen er meget fedtet med konkrete oplysninger om Jesus. Kun et eneste sted nævnes hans alder:

Lukas 3,23 Jesus var omkring tredive år, da han begyndte sit virke. Han var, mente man, søn af Josef, som var søn af Eli,

Omkring tredive år, da han begyndte. Det er jo ikke ligefrem en imponerende præcision, og så ved vi ikke engang, hvor mange år Jesus' mission varede.

Men i Johannesevangeliet kommer jøderne med en kryptisk bemærkning:

Johannes 8,57 Da sagde jøderne til ham: "Du er endnu ikke halvtreds år, og du har set Abraham?"

Når jøderne siger "endnu ikke halvtreds år", må det betyde, at Jesus var et sted i fyrrerne. Hvis Jesus havde været »omkring tredive år«, ville jøderne have sagt »Du er endnu ikke fyrre år«.

Kristen bortforklaring #1
Den nemmeste bortforklaring er at hævde, at man ikke kan fortolke Johannes 8,57, som jeg lige har gjort det.

Men så er det heldigt, at det ikke er min egen ide, men derimod kirkefaderen Irenæus (ca. 130 - ca. 200). Han kunne ovenikøbet citere øjenvidner for, at Jesus havde været i halvtredserne. Læs meget mere: Hvor gammel var Jesus?

Kristen bortforklaring #2

Den tyske jurist og teolog, De Jonge, var født som jøde, men blev døbt i 1889. De Jonge var enig i, at Jesus var mellem 40 og 50 år, som der står i Johannesevangeliet.

Med hensyn til modsigelsen med Lukasevangeliet mente De Jonge, at Lukas var en maler, der havde kigget på det ydre for at "tegne sit portræt". Lukas havde ikke skrevet, at Jesus "var omkring 30", men at han "var som en 30-årig", fordi Jesus så 10 år yngre ud, end han virkelig var:

"Jeschuah war ähnlich wie ein Dreißig-Jähriger", d. h. er sah infolge seiner herrlichen Schönheit und ewig jugendlichen Erscheinung zehn Jahre jünger aus, als er war.
(Jeschua. Der klassische jüdische Mann. Zerstörung des kirchlichen, Enthüllung des jüdischen Jesus-Bildes, 1904, side 68)

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Lukas, Johannes