Hvaba?? Du må ikke begå drab Hvaba??

Mens Moses stadig har lovtavlerne i hånden med "Du må ikke begå drab", beordrer han drab på 3.000 brødre, venner og naboer.
Moses knuser lovens tavler

Et af de mest berømte af De Ti Bud lyder i sin enkelhed:

2 Mosebog 20,13 Du må ikke begå drab.

Når de kristne skal vise, hvor geniale De Ti Bud og resten af Bibelen er, vil de pege på dette bud: »Du må ikke begå drab«. Når dette bud er godt (lyder den kristne logik), må resten af De Ti Bud også være gode, og når de Ti Bud er gode, må hele Bibelen være god.

Men i hvilken grad påvirker dette bud bud så personerne i Bibelen? Det enkle svar er, at budet overhovedet ingen betydning har for handlingen, der er fyldt med den ene guddommelige massakre efter den anden.

Den sagtmodige Moses var dårligt nok kommet ned fra bjerget med De Ti Bud, da han så folket danse rundt om guldkalven. Han glemte straks alt om teksten på de tavler, han havde i hånden, og beordrede alle levitterne til at dræbe 3.000 mand, »både broder, ven og nabo«, i Guds navn.

2 Mosebog 32,27 Han sagde til dem: "Dette siger Herren, Israels Gud: Spænd hver især jeres sværd om lænden, og gå lejren rundt fra den ene port til den anden, og slå både broder, ven og nabo ihjel."
2 Mosebog 32,28 Levitterne gjorde, som Moses sagde, og der faldt den dag hen ved tre tusind mand af folket.

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: 2 Mosebog, Udvandringen fra Egypten, De Ti Bud