Hvaba?? Lovede Jesus jøderne et tegn? Hvaba??

Jonastegnet: Jesus lægges i graven, og Jonas sluges af hvalfisken.
Jesus og Jonas

I Markusevangeliet beder jøderne om et tegn på, at Jesus er den ventede Messias. men de bliver afvist:

Markus 8,12 Så sukkede han dybt i sin ånd og sagde: "Hvorfor kræver denne slægt et tegn? Sandelig siger jeg jer: Denne slægt skal intet som helst tegn få."

I Markusevangeliet sker genopstandelsen kun i den falske afslutning. Markusevangeliet slutter med en tom grav, men ingen hører nogensinde om det, fordi kvinderne er for bange til at tale om det (Markus 16,8).

Markus 16,8: Og de gik ud og flygtede fra graven, for de var rystede og ude af sig selv. Og de sagde ikke noget til nogen, for de var bange.

Matthæus kopierer og "forbedrer" ofte Markusevangeliet, og en af Matthæus' forbedringer er, at Jesus genopstår fra de døde

Genopstandelsen må siges at være noget af et tegn, så Jesus' ord bliver ændret til, at han havde lovet jøderne præcis ét tegn, Jonastegnet (billedet til højre):

Matthæus 12,39 Men han svarede dem: "En ond og utro slægt kræver tegn, men den skal ikke få andet tegn end profeten Jonas' tegn.
Matthæus 12,40 For som Jonas var i bugen på havdyret i tre dage og tre nætter, sådan skal Menneskesønnen være i jordens skød i tre dage og tre nætter.

Matthæus 16,4 En ond og utro slægt kræver tegn, men den skal ikke få andet tegn end Jonastegnet." Og han forlod dem og gik sin vej.

Så lovede Jesus et tegn på, at han var Kristus, eller gjorde han ikke? Og hvis han lovede det, hvorfor gav han det så ikke det tegn?

Yderligere Selvmodsigelser


Mærker: Jonas, Matthæus, Markus, De synoptiske evangelier