Gavekort nr. 2: Giv den, der beder dig;

"Mutter Maria". Malet af Adolf Hitler i 1913
Mutter Maria af Adolf Hitler

Vores gode ven, Jesus, har givet os to flotte gavekort. Desværre kræver det første gavekort, at Gud og Jesus eksisterer. Derfor virker dette gavekort ikke så godt i praksis.

Men det andet gavekort er meget bedre: Det kræver bare, at der eksisterer kristne, og det gør der jo. Lad os se, hvad Jesus har at sige til de kristne:

Matthæus 5,38 I har hørt, at der er sagt: 'Øje for øje og tand for tand.'
Matthæus 5,39 Men jeg siger jer, at I ikke må sætte jer til modværge mod den, der vil jer noget ondt. Men slår nogen dig på din højre kind, så vend også den anden til.
Matthæus 5,40 Og vil nogen ved rettens hjælp tage din kjortel, så lad ham også få kappen.
Matthæus 5,41 Og vil nogen tvinge dig til at følge ham én mil, så gå to mil med ham.
Matthæus 5,42 Giv den, der beder dig; og vend ikke ryggen til den, der vil låne af dig.

Sådan! En sand kristen er nødt til at give dig, alt hvad du beder om. Det er en direkte ordre fra Jesus. Hvor er det fedt at være Guds søn og at kunne være flot med andre folks penge. Det er næsten lige så godt som at være generalsekretær i Røde Kors.

Menneskefiskeren

Bibelen i LEGO: Jesus gør sine disciple til menneskefiskere
Lego: Jesus kalder sine disciple

Nu skal man ikke uden videre stikke Matthæus 5,42 i ansigtet på den første, den bedste kristne, man møder. De kristne har jo haft små 2.000 år til at opbygge et arsenal af bortforklaringer. Bortforklaringerne er de samme som dem, der skal bortforklare det første gavekort, og de bortforklaringer er ærligt talt ret pinlige.

Jesus sagde, at vi skulle være menneskefiskere (Matthæus 4,19), og som en god menneskefisker skal man passe på, at torsken ikke springer af krogen.

Matthæus 4,19: Han sagde til dem: "Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere."

Hvis man møder en selverklæret kristen, der gerne fortæller højt og længe om sin tro, må man derfor fiske lidt og spørge sig frem for at lodde dybden af hans tro:

Spørgsmål 1: Elsker du Jesus?

Selvfølgelig elsker han Jesus. Jesus elsker jo os alle sammen, så det ville fornærmende ikke at elske Jesus tilbage.

Hvilken kristen kan svare nej til det spørgsmål? Tænk, hvis man kom op til Perleporten og skulle dømmes af Jesus, og Jesus havde hørt, at man ikke elskede ham. Uha, uha! Husk, hvad han selv sagde:

Matthæus 10,37 Den, der elsker far eller mor mere end mig, er mig ikke værd, og den, der elsker søn eller datter mere end mig, er mig ikke værd.

Spørgsmål 2: Elsker du Jesus nok til at adlyde ham?

En god kristen adlyder naturligvis Jesus. Ja, faktisk sagde Jesus selv, at kærlighed til Jesus og lydighed var det samme:

Johannes 14,15 Elsker I mig, så hold mine bud;

. . . og apostlene bekræfter gladeligt, at man netop kan kende en kristens kærlighed til Guds søn på, at han adlyder hans bud:

Hvordan man afholder Jehovas Vidner fra at banke på
Dørhammer

1 Johannes 5,1 Enhver, som tror, at Jesus er Kristus, er født af Gud. Og enhver, som elsker den, der har født ham, elsker også den, der er født af ham;
1 Johannes 5,2 og deraf ved vi, at vi elsker Guds børn: at vi elsker Gud og handler efter hans bud.

Nej tak!

Spørgsmål 3: Ville du adlyde Jesus, uanset prisen og uanset hvad han beordrede dig til?

Nu har fisken bidt på krogen, og de næste par spørgsmål skulle gerne få krogen til at sætte sig bedre fast.

Spørgsmål 4: Ville du adlyde Jesus, uanset prisen — selvom det kostede dig din bil og alle dine penge?

Spørgsmål 5: Hvis Jesus kom tilbage, lige her og nu, og beordrede dig til at vise din kærlighed til ham ved at give mig din bil og alle dine penge, ville du så adlyde ham?

Hvis du er kommet så langt, er det på tide for menneskefiskeren at hive snøren ind: "Jesus sagde »Giv den, der beder dig«. Jeg er »en, der beder dig«". Derefter beder du ham om kontanter, bilnøgler og hvad som helst.

Hvis fisken spræller på krogen og begynder at komme med de pinlige bortforklaringer fra det første gavekort, så er han en dårlig kristen. Stop ham med det samme, og fortæl ham — så højt, at alle de andre rigtigt kan høre det — at han aldrig mere skal belære dig om kristendom, siden han åbenbart ikke tror på, hvad han selv siger, og ikke gør, som han selv præker:

Hvordan får man en kamel gennem et nåleøje?
Al Jaffee, Kamelen gennem nåleøjet

Romerne 2,21 - du, som belærer andre, du belærer ikke dig selv! Du, som prædiker, at man ikke må stjæle, du stjæler selv!
[.. .. ..] [. . .]
Romerne 2,23 Du, som er stolt af loven, du vanærer selv Gud ved at overtræde loven!

Hvorfor skulle man lytte til en kristen, der ikke engang tror på Jesus?

Hvis derimod den kristne skulle finde på at leve op til Bibelens ord og give dig, hvad du beder om, så har du fået jackpot. Du kan starte med, hvad han har i tegnebogen, og derefter overtage hans bankkonti, hans pensionsopsparing (jorden går alligevel snart under), hans hus, hans bil, foruden hans kone og børn (ifølge Jesus er kvinder og børn ejendom, der kan sælges, Matthæus 18,23-25).

Matthæus 18,23: Derfor: Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere.
Matthæus 18,24: Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind talenter, ført frem for ham.
Matthæus 18,25: Da han ikke havde noget at betale med, befalede hans herre, at han og hans kone og børn og alt, hvad han ejede, skulle sælges og gælden betales.

Hvis han skulle protestere, og ignorere første halvdel af Matthæus 5,42: »Giv den, der beder dig«, og i stedet fokuserer på sidste halvdel, der taler om lånere: »den, der vil låne af dig«, så mind ham om, at som god kristen skal han ikke regne med at få et lån tilbage. Som Jesus sagde: »hvad tak fortjener I for det?«:

Lukas 6,34 Og hvis I kun låner ud til dem, som I håber at få lånet tilbage fra, hvad tak fortjener I for det? Også syndere låner ud til syndere for at få lige så meget igen.
Lukas 6,35 Men elsk jeres fjender, gør godt og lån ud uden at håbe på at få noget igen. Så bliver jeres løn stor, og I bliver den Højestes børn, for han er god mod de utaknemlige og onde.

Og mens du følger ham ned i banken for at tømme hans konti, så kan du trøste ham med, at Gud jo elsker en glad giver (2 Korinther 9,6-7), og at det er lettere for en kamel at komme igennem et nåleøje end for en rig at komme ind i Guds rige.

2 Korinther 9,6: For husk, at den, der sår sparsomt, skal også høste sparsomt, og den, der sår rigeligt, skal også høste rigeligt.
2 Korinther 9,7: Men enhver skal give, som han har hjerte til - ikke vrangvilligt eller under pres, for Gud elsker en glad giver.

Hvilken ven vi (ateister) har i Jesus.

Konklusion: Hvis der er ét bibelvers, du skal lære udenad, så er det Matthæus 5,42.

 
Guds hånd

Fik du set Jesus' første gavekort?

Eksternt link

Yderligere information